Gunillas långkokta karré (6-8 port)

Dekor
1 kg benfri karré
8 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
2 lime
2 apelsiner
olja till stekning
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk rökt paprikapulver
1 msk malen ingefära
1 msk oregano
2-3 droppar flytande rökessens
1 burk cocavola, 33 cl
50 cl porter
1 liter kalvbuljong

Skär karren i mindre bitar. Skala och skiva vitlök och chili inkl. kärnorna. Riv citrusfrukterna och pressa ur saften. Bryn köttet till fin färg i grytan. Lägg ner övriga ingredienser och låt koka ihop utan lock på medelhög värme tills köttet faller isär och vätskan reducerats och börjar bli lite klibbig konsistens. Det tar ca 2-2½ timme. Rör om då och då.

Servera med ris eller ugnsrostade rotfrukter.