Falska gäss (4 port)
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||
|
Sås:
|
||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||
Lägg ut köttskivorna på ett stort skärbräda. Skala och kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Fördela klyftorna och katrinplommonen på köttskivorna. Salta och krydda. Rulla ihop köttskivorna kring fyllningen och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om i smör på medelstark värme. Lägg över i en kastrull. Späd med hälften av buljongen och låt ruladerna bräsera på svag värme under lock tills köttet är mört, cirka 15-20 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma. Sila stekskyn och späd med resten av buljongen. Skaka ihop vetemjöl och vatten och tillsätt den i skyn. Späd med grädde och låt koka 3-5 minuter. Smaksätt såsen med soya, salt och peppar. Ta bort tandpetarna från ruladerna och lägg ner dom i såsen. Låt allt bli genomvarmt. Servera med kokt potatis. |