Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås (4
port)
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||||
Falsk lövbiff
|
Falsk bearnaisesås
|
||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||
Börja med att blanda alla ingredienser till
lövbiffen i en bunke. Blanda väl så allt blandas ut ordentligt.
Lägg ut en stor rektangel med gladpack, ta hälften av köttfärssmeten och klicka ut den. Lägg på en lika stor rektangel av gladpack uppepå. Kavla ut köttfärsen till en stor platta. Lägg båda plattorna uppepå varandra på en stor bricka och in i frysen i minst 3 timmar. Ta ut och skär upp i stora bitar. Du kan skära i dem direkt när de kommer ut ur frysen, de mjuknar ganska så snabbt. Stek dem direkt i rikligt med smör. Salta och peppra lite. Ta fram en kastrull, häll i creme fraiche i den. Hacka buljontärningen ordentligt och ha i den också. Låt creme fraichen koka upp och puttra så länge så hela buljongtärningen kokat in. Ta av kastrullen från plattan, knäck i de 2 gulorna och rör om. Ha också i valfri mängd dragon. Tillbaka upp på plattan och koka upp tills det tjocknar. Servera med köttet med pomme/strips/potisklyftor.
|