Enkel fläskfilégratäng (6 port)

Dekor
500 g fläskfilé
1 msk kinesisk soja
1 st röd chili
1 hel purjolök
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl chilisås
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
½ msk sambal oelek
riven ost

Sätt ugnen på 225°. Stimla purjolöken, även det gröna. Skrär köttet i strimlor. Hacka chilin fint, behåll kärnorna om du vill ha en riktig het gratäng. Stek köttet i lite smör så det får fin yta. Lägg i purjolök och chili och låt fräsa med tills de är mjuka. Blanda ner vatten, soja och buljongtärning och låt koka ett par minuter. Häll i resterande ingredienser förutom osten och låt koka ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över osten och gratinera i ugnen till den har fått fin färg cirka 20 minuter.

Servera med ris och nachos.