Chicken a la King (4 port)

Dekor
1 grillad kyckling
200 g färska champinjoner
2 röda paprikor
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
1 dl grädde
½ tsk salt
vitpeppar
¼ tsk paprikapulver
2 äggulor
2 msk sherry

Stycka och bena upp kycklingen. Skär köttet i tärningar, ev. även skinnet. Rensa och skiva de råa champinjonerna. Strimla paprikan. Fräs svamp och paprika i matfett, strö över mjölet och späd med buljong och grädde. Låt stuvningen koka under lock 3-5 minuter. Lägg i kycklingköttet och krydda med salt, vitpeppar och paprika. Vispa upp äggulorna och rör ner dem i den varma, ej kokande stuvningen. Smaksätt med sherry.

Servera med ris. Går även att använda som fyllning i vol-au-vent eller krustader.