Biffcurry med russin & kokos (4
port)

|
 |
 |
500 g lövbiff |
 |
smör |
 |
flingsalt |
 |
2 finhackade vitlöksklyftor |
 |
1 msk tomatpuré |
 |
2 msk finhackad ingefära |
|
 |
1 tsk garam masala |
 |
1 tsk gurkmeja |
 |
2 krm chiliflakes |
 |
1 burk kokosmjölk, 400 ml |
 |
1 dl russin |
 |
(färsk koriander) |
|
|
Strimla köttet och bryn i smör i olika
omgångar. Krydda med salt och lägg åt sidan. Fräs vitlök,
tomatpuré, ingefära och de torkade kyddorna i en gryta. Tillsätt
kokosmjölk och russin. Låt koka ihop några minuter under lock. Lägg
i köttet och låt koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och strö ev.
över hackad koriander. Servera med ris. |