Bearnaisegratinerad fläskfilé (4 port)

Dekor
500 g fläskfilé
matfett till stekning
1 gul lök
1 röd paprika
1 liten aubergine
2 plommontomater
1 kruka basilika
3 dl tomatjuice
1 förpackning bearnaisesås
salt och peppar

Putsa filén från hinnor och skär den i 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar och stek gyllenbruna i het panna. Ta up bitarna.

Skala löken, kärna ur paprikan och auberginen. Skär i mindre bitar. Hacka basilikan grovt. Sätt ungen på 200º.

Fräs grönsakerna lite lätt i stekpannan. Häll på tomatjuice och strö över basilikan. Låt puttra några minuter. Häll grönsakerna i en eldfast form. Lägg filébitarna ovanpå. Gör såsen enligt förpackningen och häll över köttet. Gratinera tills såsen börjar få lite färg. Gott med klyftpotatis till.