Indisk basargryta (4 port)

Dekor
400 g kycklingfilé
1 tsk sambal oelek
3 msk olja
1 tsk salt

Sallad:
½ gurka
1 blodgrapefrukt
½ chilipeppar
½  röd lök

Gryta:
600 g potatis
4 tomater
1 finhackad gul lök
½-1 chilipeppar
2 msk rapsolja
2 tsk curry (gärna currypasta)
1 tsk svarta senapsfrön
3 dl vatten
1 tsk salt
2 dl röda linser

Skär kycklingen i cirka 2 cm stora bitar. Blanda sambal oelek, olja och salt i en skål och lägg ner kycklingen. Låt marinera minst en timme.

Skala och dela potatisarna, hacka tomaterna, löken och chilipeppar. Hetta upp olja i en kastrull och fräs tomat, lök, chilipeppar, curry och senapsfrö cirka 3 minuter. Lägg i potatis och häll på vatten och salt. Låt koka under lock cirka 15 minuter. Lägg i linserna och fortsätt koka under lock ytterligare 10 minuter.

Gör salladen. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller wok och stek de marinerade kycklingbitarna cirka 5 minuter. Servera grytan med kyckling, sallad och ev. kokt ris.