Baconfyllda färsbiffar med tomatsås (4 port)

Dekor
800 g nötfärs
1 stor gul lök
1 msk senapspulver eller dijonsenap
salt och peppar
½ paket bacon
75 g ädelost
olja till stekning
Sås:
6 dl tomatjuice
½ dl japansk soja
1 msk konc. kalvfond
½ tks chiliflakes
3 gula lökar i bitar

Riv löken fint. Blanda färsen med lök och senap i en bunke. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och lägg ut på skärbädan. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek. Tryck en liten fördjupning med tummen mitt på varje biff. Fördela bacon och ädelost i gropen och nyp ihop färsen runt om.

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna.

Häll alla ingredieser till såsen i pannan. Låt småputtra i 6-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner biffarna. Servera med ris eller kokt potatis.