Asiatisk risotto (4 port)

Dekor
3 dl okokt ris
1 fläskfilé
1 msk olja
1 tsk salt
1 strimlad gul lök
1 strimlad morot
150 g skivade champinjoner
1 strimlad paprika
1 msk olja
Kokossås:
2 dl sky
2 dl kokosmjölk
½ msk röd currypasta
2 krm salt
1 tsk farinsocker
1 tsk sambal oelek
1 lime
1 msk maizena majsstärkelse

Koka riset enlig anvisningar på förpackningen. Skär köttet i tunna skivor. Stek köttet i olja i två omgångar. Salta. Efter varje omgång häll i 1 dl vatten och skölj ur pannan. Spara på skyn. Stek grönsakerna i olja.

Blanda sky, kokosmjölk, currypasta, salt, socker, sambal oelek, rivet skal från en lime och 1 tsk limesaft i en kastrull. Koka upp och red av såsen med maizena.

Blanda grönsaker, ris och kött och servera med kokossås och limeskivor.