Asiatisk kycklinggryta (4 port)

Dekor
900 g kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
3 cm färsk ingefära
8 späda salladslökar
2½ dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölk
3 msk fisksås
1 stor röd chilifrukt
1 näve färsk koriander
2 lime, skal och saft

Strimla kycklingen. Hacka vitlöken. Dela citrongräset på längden. Skala och riv ingefäran. Skär salladslöken i 2 cm stora bitar.

Koka upp buljong coh kokosmjölk. Lägg i kyckling, vitlök, citrongräs, ingefära och salladslök. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter.

Skär chilin på längden. Skrapa bort kärnorna. Hacka chili fint och hällften av koriandern och lägg ner i grytan. Låt sjuda ytterligare 5 minuter. Tillsätt lime.

Servera med ris och garnera med resterande koriander.