Två gånger i grytan-kött (4 port)

Dekor
500 g benfri fläskkarré
1 purjolök
3 msk olja
3 msk soya
2 tsk hot chilisås
2 hackade vitlöksklyftor
2-3 msk hoisinsås

Skölj fläskkarrén och lägg i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten så att det täcker köttet helt. Koka upp och skumma ordentligt. Sänk värmen, lägg på ett lock och koka cirka 30 minuter.

Dela purjolöken på längden och skär 3 cm stora bitar. Strimla dem sedan på längden. Tag upp köttet och spola under rinnande vatten. Låt svalna. Skär i så tunna skivor du kan. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Fräs köttet under omrörning och tillsätt sedan purjolök, soya och vitlök. Fräs blandningen i cirka 2 minuter. Tillsätt hoisinsås efter smak och stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Servera med jasminris.