Rutig fiskgratäng (4 port)

Dekor
5 portioner potatismos
1 äggula
1 msk smör
ev lite riven muskot
800 g fiskfilé (torsk, kolja eller spätta)
1 burk champinjonkräm
3 msk vermouth
3 msk vispgrädde
1 liten burk hela champinjoner
2 dl riven ost
paprika eller tomat till garnering

Blanda ner äggula, smör och lite riven muskot i det nylagade potatismoset. Arbeta det väl och spritsa ut det i ett rutmönster (2x2) på ett ugnssäkert fat (En ruta per person).

Salta och peppra fiskfiléerna och koka dem i sitt eget spad i mikrovågsugn eller i vanlig ugn i 200° tills fisken är vit och fast. Låt fisken rinna av och fördela den i rutorna. Rör ut champinjonkrämen med vin och grädde. Salta och peppra lite grand. Bred såsen över fisken. Garnera med champinjoner och strö över riven ost.

Gratinera i 250° i  10-15 minuter. Servera med en sallad.