Tiramisu, glass (6 port)

Dekor
10 äggulor
2 dl strösocker
250 g mascarpone
2 dl kallt kaffe
3 msk Amaretto, kon jak eller Kahlua
1 paket sockerkakskex, typ Savoiardi)
1-2 msk kakao

Blanda ägg och socker i en skål. Låt stå i 10 minuter så att sockret löser sig ordentligt. Vispa sedan tills smeten är vit och pösig.  Tillsätt mascarpone och blanda väl.

Häll kaffe och likör i en bunke. Doppa hastigt hälften av kexen, ett åt gången i kaffeblandningen. Låt överflödig vätska rinna av och lägg ut dom i botten på en djup serveringsform. Bred ut hälften av äggsmeten ovanpå. Doppa resterande kex i kaffeblandningen  och lägg ett varv till följt av äggsmet. Släta till ytan och pudra över rejält med kakao. Ställ formen i kylskåp minst 1 timma och därefter i frysen 1½ timme innan den skäres i portionsbitar 10 minuter före servering.